lördag 26 maj 2012

Tigerkaka



Ingredienser (12 portioner)

  • 200 g smält smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • ströbröd till formen/smör


Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
  3. Vispa sockret och smöret pösigt med en elvisp.
  4. Blanda i äggen ett och ett under omrörning.
  5. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till smörblandningen tillsammans med mjölken.
  6. Blanda en tredjedel av smeten med kakaon.
  7. Blanda två tredjedelar av smeten med vaniljsockret.
  8. Lägg hälften av den ljusa smeten underst i formen, sen den mörka smeten och sist den ljusa igen. Dra med en gaffel genom smeten för att skapa marmoreringen.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen c:a 40-45 minuter. Prova med en sticka så den är torr.

Steg 6-8 är bara för uttsendet 


Går utmärkt att använda olika bakformar avlång/rund eller något som passar fantasin så länge den tål ugnen




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar