torsdag 12 april 2012

Ratatouille

För 8 personer.


Servera som huvudrätt till kött fisk/fågel och låt potatis, ris eller bulgur bli ett tillbehör till ratatouille 






Ingredienser

8 paprika
4 buljongtärning
5 vitlöksklyftor
4 lök
1 aubergine (stor)
1 squash (stor)
2 burkar krossade tomater (ca 400g)
3 matskedar tomatpuré
2 matsked olja
Citronsaft








Gör så här

Tärna alla grönsaker i bitar om 1x1 cm, klyfta löken och fräs dem i oljan, det gör inget om allt inte blir fräst (fräs och tärna på). Häll på krossade tomater och smulad buljongtärning, pressa i vitlöken. Låt småputtra 30-40 min, rör om då och då.

Smaksätt med pressad citron och tomatpuré i slutet av tillagningen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar