Det här behövs för ca 12-14 bitar:
2 paket Hönökaka (6 skivor)
Fyllning:
2 burkar lättonfisk, ca 185 g
2 burkar musslor, ca 225 g
3 hårdkokta hackade ägg
2 dl majonnäs, gärna lätt
2 dl lätt creme fraiche
1 1/2 msk chilisås
1 1/2 msk senap
1 tsk salt
finklippt dill
Garnering:
2–3 dl lätt creme fraiche
skalade räkor, så många du har råd till
citron
dill
Gör så här
1. Fukta brödet med lite vatten från en blomspruta. Lägg 2 halvor som en rund botten.
2. Blanda fyllningen av alla ingredienserna. Bred hälften av den på tårtbotten. Täck med 2 skivor.
3. Bred på resten av fyllningen och täck med de 2 sista skivorna.
4. Bred creme fraiche över tårtan och garnera som på bilden eller efter egen fantasi. (På bilden är det 1 kg räkor.)
Tips!
Tårtan kan läggas ihop dagen innan den ska ätas, men garnera den samma dag, som kalaset är. Det är enkelt att göra tårtan hälften så stor som en halvmåne. Minska alltså alla ingredienser till hälften.
Tårtan kan läggas ihop dagen innan den ska ätas, men garnera den samma dag, som kalaset är. Det är enkelt att göra tårtan hälften så stor som en halvmåne. Minska alltså alla ingredienser till hälften.
Smaklig måltid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar