- 125 g smör eller margarin
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1/2-1 tsk kanel (valfritt)
- 3-4 dl skivat eller tärnat äpple
Gör så här
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i skivat eller tärnat äpple, strö över kanel och sockra lite lätt. Fördela sedan smuldegen över äppelbitarna och grädda i cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg.
Det var på tiden... var har du tagit vägen med dina braiga recept... =) Förväntar mig at få se mer, snart. Kram på dig
SvaraRaderaFörsöker hitta något då och då men det har gått lite segt på sista tiden
Raderaförsöker hålla det enkelt men sedan får det ju inte vara för lika heller
har du något förslag eller önskemål ?