lördag 16 mars 2013

äpple smulpaj





Receptet är för 4-6 personer.
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1/2-1 tsk kanel (valfritt)
  • 3-4 dl skivat eller tärnat äpple

Gör så här

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

 Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i skivat eller tärnat äpple, strö över kanel och sockra lite lätt. Fördela sedan smuldegen över äppelbitarna och grädda i cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg.

2 kommentarer:

  1. Det var på tiden... var har du tagit vägen med dina braiga recept... =) Förväntar mig at få se mer, snart. Kram på dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Försöker hitta något då och då men det har gått lite segt på sista tiden
      försöker hålla det enkelt men sedan får det ju inte vara för lika heller
      har du något förslag eller önskemål ?

      Radera