onsdag 24 april 2013
Vitkålssallad/sås
Här kommer ett super recept som passar till kött fisk nästan allt
Det du behöver är
vitkål 500gram
½ dl Socker
3/4 dl vinäger
1dl rapsolja
Börja med att mixa allt förutom vitkålen i en kastrull och sätt på högsta värme så det börjar koka.
under tiden du väntar på att det ska koka river du vitkålen. Jag brukar klyva den på mitten och riva med en osthyvel mot den kluvna sidan blir fina bitar. Men går utmärkt att använda rivjärn eller matberedare.
När satsen börjar koka i kastrullen vispar du runt så inte sockret lägger sig i botten och detta räcker att göra några sekunder så det blir väl mixat.
Sedan lyfter du av kastrullen och låter det svalna när det är svalt nog för att hanteras häller du det i lämplig burk,flaska och förvarar i kylen tills det är kallt.
När du vill använda det mixar du vitkålen och denna såsen till en lagom blandning efter smak
och serverar allt kallt.
Går utmärkt att servera bara vitkålen och hackad ananas med blir en lätt syrlig och jätte god tillskott till middagen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar