Köttfärssås
Ingredienser
- Köttfärs (helst nötfärs)
600,0
gram
-
Gul lök
1-2
styck
-
Krossade tomater
ca
400,0
gram
-
Tomatpuré
2,0
msk
-
Vitlök
1-3
klyfta (efter smak)
rek 1-2
-
Chilipulver/chilisås
0,5
tsk
(efter smak)
- ca 0.5 tsk salt
- ca 1 krm svartpeppar
- lite vatten kan tillsättas om det känns torrt.
Gör så här:
- Hacka löken. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja.
- Fräs lök och nötfärsen i olja i en stekpanna. Finfördela färsen med en stekspade eller trägaffel.
- Var noga med att köttfärsen har fått en lätt brun yta runt om
- Häll på krossade tomater, tillsätt tomatpuré, Pressa över vitlök och krydda med salt och svarpeppar.
- Rör om och låt småkoka ca 10 minuter.
- Koka under tiden pasta av valfri sort.
- Servera köttfärsen med pasta och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar