torsdag 26 april 2012

Köttfärssås

 

Ingredienser

 

 

 

 






  • Köttfärs (helst nötfärs) 600,0 gram  
  • Gul lök 1-2 styck  
  • Krossade tomater ca 400,0 gram  
  • Tomatpuré 2,0 msk  
  • Vitlök 1-3 klyfta (efter smak) rek 1-2  
  • Chilipulver/chilisås 0,5 tsk  (efter smak)
  • ca 0.5 tsk salt
  • ca 1 krm svartpeppar
  • lite vatten kan tillsättas om det känns torrt. 

 

Gör så här:

  • Hacka löken. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. 
  • Fräs lök och nötfärsen i olja i en stekpanna. Finfördela färsen med en stekspade eller trägaffel.
  • Var noga med att köttfärsen har fått en lätt brun yta runt om
  • Häll på krossade tomater, tillsätt tomatpuré, Pressa över vitlök och krydda med salt och svarpeppar. 
  •  Rör om och låt småkoka ca 10 minuter. 
  • Koka under tiden pasta av valfri sort.
  • Servera köttfärsen med pasta och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar