onsdag 25 april 2012

Helstekt fläskfile ugn



4 personer (receptet kan utökas hur många gånger som helst)

600 g fläskfilé

salt och vitpeppar

smör eller margarin

ev. 1 vitlöksklyfta

2 tomater

1. Putsa köttet fritt från hinnor och synligt fett. Krydda runt om med salt och vitpeppar. Den som vill kan gnida in köttet med en pressad vitlöksklyfta.

2. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om i smör/margarin. Köttet ska bara få färg, inte stekas klart.

3. Lyft över köttet till ugnsfast fat.(använd gärna ungspapper) ha köttet i ugnen i 18–20 minuter i 200 graders ugn. Efter halva tiden placeras tomaterna vid sidan av köttet och steks mjuka.



Man kan göra en slags sås för detta använder man

creme fraiche tomat o fetaost
championer
bacon
Blanda ihop creme freich tomat o fetaost championer backon så de blir en röra.

Lägg foliepapper eller ugnspapper i botten och lägg köttet på den vik sedan upp kanterna så gott det går och häll den färdigblandade smeten uppe på köttet som sedan ska in i ugnen i dom 20min i 200grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar