Det här behövs till 10 bitar:
2 ägg3 dl strösocker
1tsk vaniljsocker
4msk cacao
1krm salt
1 ½ dl mjöl
1dl smält smör
Servering:
jordgubbar
vispgrädde
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Spänn
fast ett bakplåtspapper i en rund formmed löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smöra papperet och
formens kanter, bröa dessutom kanterna. (valfritt släpper lite lättare)
2. Vispa ägg och socker lätt. tillsätt cacao'n
3. Smält smör låt svalna lite innan det
blandas med ägg/socker o cacao'n
4. Vänd ner vetemjöl och blanda försiktigt häll sedan smeten i formen.
5. Grädda lite nedanför mitten i ugnen ca 20-30 min. Låt kakan kallna i
formen. Servera ev med siktat florsocker på och vispad grädde
och jordgubbar till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar