onsdag 18 april 2012

Chokladkaka


Det här behövs till 10 bitar:
2 ägg
3 dl strösocker
1tsk vaniljsocker
4msk cacao
1krm salt
1 ½ dl mjöl
1dl smält smör

Servering:
jordgubbar
vispgrädde

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form
    med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smöra papperet och
    formens kanter, bröa dessutom kanterna. (valfritt släpper lite lättare)

2. Vispa ägg och socker lätt. tillsätt cacao'n

3. Smält smör  låt svalna lite innan det
    blandas med ägg/socker o cacao'n

4. Vänd ner vetemjöl och blanda försiktigt  häll sedan smeten i formen.

5. Grädda lite nedanför mitten i ugnen ca 20-30 min. Låt kakan kallna i
    formen. Servera ev med siktat florsocker på och vispad grädde
    och jordgubbar till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar