lördag 14 april 2012

Laxpasta

Ingredienser

 

 

  • 2-4 st. laxfiléer
  • Pasta (använd gärna färskpasta)
  • Matlagningsgrädde, ca 2 dl
  • Margin/smör eller olivolja
  • Creme Fraiche, ca 1dl
  • Timjan (valfritt)
  • 0,5-1 matsked Fiskfond
  •  citronsaft
  • 1 tomat (valfritt)
  • Salt, peppar

Pasta med lax – så lagar du till den!


Börja med att hacka upp laxen i tärningar på cirka 2cm. Sätt sedan på varmt vatten i en kastrull till pastan och när vattnet kokar kan du lägga i pastan.

Värm samtidigt upp en gryta med lite smör/margarin eller olivolja. När margarinet har smält – häll i grädden, creme fraiche, fiskfond och lite salt och peppar.

 Koka sedan upp detta under svag värme.
När grädden och de övriga ingredienserna kokar lägger man i lax och tomat och låter denna koka i 2-5 minuter (det går snabbt!). Innan man häller upp laxen tillsammans med pastan kan man hacka i lite timjan och smaka av med salt och peppar och hälla i en gnutta citronsaft för att få lite fräsch syrlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar