Ingredienser
- 2-4 st. laxfiléer
- Pasta (använd gärna färskpasta)
- Matlagningsgrädde, ca 2 dl
- Margin/smör eller olivolja
- Creme Fraiche, ca 1dl
- Timjan (valfritt)
- 0,5-1 matsked Fiskfond
- citronsaft
- 1 tomat (valfritt)
- Salt, peppar
Pasta med lax – så lagar du till den!
Börja med att hacka upp laxen i tärningar på cirka 2cm. Sätt sedan på varmt vatten i en kastrull till pastan och när vattnet kokar kan du lägga i pastan.Värm samtidigt upp en gryta med lite smör/margarin eller olivolja. När margarinet har smält – häll i grädden, creme fraiche, fiskfond och lite salt och peppar.
Koka sedan upp detta under svag värme.
När grädden och de övriga ingredienserna kokar lägger man i lax och tomat och låter denna koka i 2-5 minuter (det går snabbt!). Innan man häller upp laxen tillsammans med pastan kan man hacka i lite timjan och smaka av med salt och peppar och hälla i en gnutta citronsaft för att få lite fräsch syrlighet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar