Rulltårta
Den här rulltårtan gör du snabbt och lätt om du följer instruktionerna.
Tid: 20 minuter
1 rulltårta
Ingredienser:
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 dl grädde
- eller 0.5 dl mjölk
Gör så här:
Sätt på ugnen så att den är varm när du
du vispat ihop smeten.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner bakpulvret.
Vispa ner mjölet försiktigt. Vispa ner mjölken/grädden till en jämn
smet.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.
Grädda mitt i ugnen i 250°C i 5 minuter. Om du har varmluftsfunktion i din ugn grädda den då i mitten i 200 grader i 8 minuter inställd på varmluft. Jag tycker att det är lättare att få bra resultat med varmluft. Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd.
Stjälp direkt upp tårtan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. (Pensla med kallt vatten på baksidan av pappret om det inte vill lossna.) Bred genast på fyllningen och rulla ihop. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt svalna innan den skärs i bitar.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.
Grädda mitt i ugnen i 250°C i 5 minuter. Om du har varmluftsfunktion i din ugn grädda den då i mitten i 200 grader i 8 minuter inställd på varmluft. Jag tycker att det är lättare att få bra resultat med varmluft. Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd.
Stjälp direkt upp tårtan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. (Pensla med kallt vatten på baksidan av pappret om det inte vill lossna.) Bred genast på fyllningen och rulla ihop. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt svalna innan den skärs i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar