Scones
Recept på goda scones som passar utmärkt när du snabbt vill ha färskt bröd
Tid: 30 minuter varav 15 min i ugnen
2 st
Ingredienser:
- 2.5 dl vetemjöl
- 2.5 dl grahamsmjöl
- eller vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 50 g smör
- eller margarin
- 2 dl mjölk
- eller naturell yoghurt
- eller filmjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär matfettet i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela matfettet snabbt med en sked eller fingertopparna. Tillsätt mjölken/yoghurten/filmjölken och rör snabbt ihop till en jämn deg.
Dela degen i 2 delar och tryck med mjölad hand ut på ett bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter.
Skåra med kniv i ett kors och nagga med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 12 - 15 minuter.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär matfettet i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela matfettet snabbt med en sked eller fingertopparna. Tillsätt mjölken/yoghurten/filmjölken och rör snabbt ihop till en jämn deg.
Dela degen i 2 delar och tryck med mjölad hand ut på ett bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter.
Skåra med kniv i ett kors och nagga med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 12 - 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar