söndag 8 april 2012

Scones

Scones



Recept på goda scones som passar utmärkt när du snabbt vill ha färskt bröd
 Tid: 30 minuter varav 15 min i ugnen
  2 st

Ingredienser:

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl grahamsmjöl
    • eller  vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g smör
    • eller  margarin
  • 2 dl mjölk
    • eller  naturell yoghurt
    • eller  filmjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär matfettet i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela matfettet snabbt med en sked eller fingertopparna. Tillsätt mjölken/yoghurten/filmjölken och rör snabbt ihop till en jämn deg.
Dela degen i 2 delar och tryck med mjölad hand ut på ett bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter.
Skåra med kniv i ett kors och nagga med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 12 - 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar