söndag 8 april 2012

Kall citronsås

Kall citronsås

 

Kall citronsås är både god och enkel att göra! Här serverad direkt i crème fraiche burken - kanske inte så snyggt - men sparar tid och disk.


Mycket god kall citronsås som man gör snabbt och lätt! Jättegod till grillat kött, kyckling eller fisk!
  Tid: 10 minuter + minst en timme i kylen
  4 portioner
  Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

  • 2 dl crème fraiche
  • ca 0.5 st citron (rivet skal av)
  • ca 1 msk pressad citron
  • ca 0.5 tsk salt


Gör så här:

Riv skalet av citronen. Pressa ur saften.
Blanda crème fraiche med rivet citronskal, citronsaft och salt.
Smaka och korrigera om det behövs. Om det smakar för mycket citron eller salt så ta mera crème fraiche.
Låt stå en timme i kylen (eller mer) före servering!

Blanda ner rivet citronskal, citronsaft och salt direkt i crème fraiche-burken om du vill spara tid och disk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar