måndag 14 maj 2012

CHOKLADMUFFINS


12 st
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad 70%

Gör så här:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker tills det är vitt och fluffigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner i smeten. Smält chokladen och blanda ner den i smeten.

Fyll muffinsformarna med smet och grädda 12-15 minuter i 175 grader (varmluft) i mitten av ugnen.
 
Chokladen går även att grovhacka och lägga i smeten blir goda choklad klumpar i mitten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar