onsdag 9 maj 2012

Köttfärsfyllda äpplen


 

Ingredienser 

Nötfärs 400,0 gram  
Äpple 4,0 st stora  
Ströbröd 0,5 dl  
Grädde 1,0 dl  
Ägg 1,0 styck  
Parmesanost 50,0 gram  (valfritt)
Tamarisoja/soja 1,0 msk (kan ersättas med lite lätt salt)  
Spiskummin (mald) 1,0 msk  (valfritt)
Svartpeppar



Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda ströbröd med grädde. Riv parmesan.
  3. Lägg köttfärs, spiskummin, tamarisoja, parmesan, ägg, ströbrödblandningen och peppar i en bunke. Blanda väl.
  4. Kärna ur äpplen, gör ganska stora hål. Fyll äpplena med färsen. Ställ dem i en ungsfast form. Baka i ugnen cirka 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar