tisdag 8 maj 2012
jordgubbspaj advance
INGREDI E N S E R :
PA J D E G :
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör
1 st ägg
0.75 dl strösocker
FY L L N I NG:
400 -500 g (0.8-1 liter) jordgubbar
2 st ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl crème fraiche
eller 3 dl turkisk yoghurt eller en blandning
av turkisk yoghurt och crème fraiche
ev. 0.5 st rivet skal av citron
eller ev. några droppar citronarom
GÖR SÅ HÄR:
PA J D E G :
1. Häll mjöl, bakpulver, smör, ägg och socker i en bunke. Låt gärna stå en stund så smöret blir
rumsvarmt.
2. Rör ihop pajdegen till en smulig massa. Använd gärna elvisp så går det fort. Tryck ut degen i en
pajform, ca 24 cm i diameter.
3. Skiva jordgubbarna och lägg dem i pajskalet
4. Knäck äggen och tillsätt strösocker och vaniljsocker.
5. Vispa till en jämn smet och tilsätt crème fraiche.
6. Vispa till en jämn smet och häll över jordgubbarna i pajskalet.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i ca 35 min tills den fått gyllene färg. Jordgubbspajen
växer fint i ugnen men sjunker ihop lite när man tar ut den.
Låt den svalna en stund före servering. Servera den ljummen eller kall.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar