tisdag 8 maj 2012

jordgubbspaj advance



INGREDI E N S E R :

PA J D E G :
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör
1 st ägg
0.75 dl strösocker

FY L L N I NG:

400 -500 g (0.8-1 liter) jordgubbar
2 st ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl crème fraiche
eller 3 dl turkisk yoghurt eller en blandning
av turkisk yoghurt och crème fraiche

ev. 0.5 st rivet skal av citron
eller ev. några droppar citronarom




GÖR SÅ HÄR:
PA J D E G :

1. Häll mjöl, bakpulver, smör, ägg och socker i en bunke. Låt gärna stå en stund så smöret blir
rumsvarmt.

2. Rör ihop pajdegen till en smulig massa. Använd gärna elvisp så går det fort. Tryck ut degen i en
pajform, ca 24 cm i diameter.

 3. Skiva jordgubbarna och lägg dem i pajskalet

4. Knäck äggen och tillsätt strösocker och vaniljsocker.

5. Vispa till en jämn smet och tilsätt crème fraiche.

6. Vispa till en jämn smet och häll över jordgubbarna i pajskalet.

7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i ca 35 min tills den fått gyllene färg. Jordgubbspajen
växer fint i ugnen men sjunker ihop lite när man tar ut den.
Låt den svalna en stund före servering. Servera den ljummen eller kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar