INGREDIENSER
portioner/st.
4 st ägg
4 dl strösocker
5,5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100 gram smör el
margarin (smält)
2 dl mjölk
4 tsk kanel
4 msk strösocker
7 st äpplen ( eller
mer)
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda socker och
kanel i en påse.Skala och kärna ur ca 7 äpplen och skär i klyftor.Spara hälften
av kanelblandningen för att strö på kakan.Lägg äpplena i påsen och blanda om.
2. Vispa ägg och socker
poröst.Blanda bakpulvret med mjölet i en annan skål.Smält smöret.Rör i smälta
smöret,mjölken och sikta ner mjölet i ägg och sockerblandningen.
3. Smöra och bröa en långpanna
30x40 cm.Häll i smeten. Stick ner äppelklyfterna i rader på smeten. Strö
därefter resterande kanelblandning över kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar