lördag 28 april 2012

Äpplerutor



INGREDIENSER
portioner/st.
4 st  ägg
4 dl  strösocker
5,5 dl  vetemjöl
4 tsk  bakpulver
100 gram  smör el margarin (smält)
2 dl  mjölk
4 tsk  kanel
4 msk  strösocker
7 st  äpplen ( eller mer)

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda socker och kanel i en påse.Skala och kärna ur ca 7 äpplen och skär i klyftor.Spara hälften av kanelblandningen för att strö på kakan.Lägg äpplena i påsen och blanda om.

2. Vispa ägg och socker poröst.Blanda bakpulvret med mjölet i en annan skål.Smält smöret.Rör i smälta smöret,mjölken och sikta ner mjölet i ägg och sockerblandningen.

3. Smöra och bröa en långpanna 30x40 cm.Häll i smeten. Stick ner äppelklyfterna i rader på smeten. Strö därefter resterande kanelblandning över kakan.
   
     4. Grädda i 200 grader ca 25 minuter. Låt kaka kallna.Skär den i bitar.Efter önskemål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar