Tårtbotten (grundrecept)
4 st | ägg |
2 dl | strösocker |
1 dl | vetemjöl |
1 dl | potatismjöl |
2 tsk | bakpulver |
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form, ca 2½ liter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret. Vänd ner det i smeten och blanda om väl. Häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-50 minuter. Låt kakan vila i 5-10 minuter i formen innan du stjälper upp kakan på ett tårtfat. Låt svala helt. Skär tårtan i 3 bottnar. Du kan använda botttnarna till ovanstående alternativ, du kan också frysa in bottnarna och använda senare.--------------------------------------------------------
Resten av tårtan
1 st | tårtbotten | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
250 ml | vispgrädde | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 tsk | florsocker | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
jordgubbssylt | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 liter | jordgubbar |
GÖR SÅ HÄR
- 1. Vispa ihop vispgrädde och florsocker. Lägg den första tårtbotten på en tårtfat och bred ut jordgubbssylt. Ta cirka fem matskedar vispgrädde och bred ut det över jordgubbssylten lite försiktigt. Tvätta av cirka hälften av jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Lägg hälften av dem lite här och där över vispgrädden. Ta sedan den andra tårtbottnen och tryck lite lätt. Gör likadant som på den första tårtbotten.
- 2. Lägg på den sista tårtbotten och tryck lite till lätt och täck hela tårtan med vispgrädde. Skär sedan resten av jordgubbarna i lite större bitar än tidigare och dekorera över hela tårtan hur du vill. Sätt på ett lock på tårtfatet om ni har och ställ in tårtan i kylskåpet och låt stå i 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar