6ägg
3liter mjöl 3%
½ liter filmjölk
1dl socker
(sylt bär vid servering)
Så här gör du
- vispa upp äggen i en tjockbottnad kastrull, häll i mjölk och filmjölk och låt blandningen sakta värmas under ständig omrörning till den skär sig, Den får absolut inte koka.
- Ta grytan from värmen och låt stå med lock på i cirka 10 minuter tills ostmassan skilt sig från vasslan ta upp 1/3 av massan med en hålslev och pressa ner den i form med hål så att vasslan kan rinna av, Det går utmärkt med ett durkslag.
- Strö på hälften av sockret och lägg på 1/3 massa till, Avsluta med resten av sockret och ostmassan.Pressa så att det inte uppstår någon hålighet. Ställ äggosten kallt i minst 1 dygn så att alla vassla rinner av.
- Stjälp upp osten på ett serveringsfat Servera med bär eller sylt
Använder man en riktig form för detta kan det blir riktigt vackert se bild,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar