Bananmuffins
Att göra bananmuffins går snabbt och är mycket enkelt.
Tid: 35 minuter
12 stora muffins eller 24 st mindre
Ingredienser:
- 150 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ev. 2 tsk malen kanel
- 4 st ägg
- 2 st bananer
- 1 msk pressad citron
- 4 dl vetemjöl
Utrustning du behöver:
- elvisp
-
12 st
stora muffinsformar
eller 24 st bakformar
Gör så här:
Mät upp smör och socker och lägg i en bunke och låt den stå framme så att smöret blir rumsvarmt så att det blir mjukt.
Stora muffins: Smörj en muffinspanna med olja eller margarin, alternativt ställ stora muffinsformar på en plåt. Små muffins: Ställ (mindre, ej amerikanska) muffinsformar på en plåt.
Rör smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp som du kan använda genom hela detta recept. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och ev. kanel. Blanda i äggen ett i taget under kraftig omrörning. Skala bananerna och mosa dem med en gaffel på en tallrik och tillsätt citronsaften. Tillsätt bananmoset och vetemjöl och rör snabbt ihop till en jämn smet. Fyll muffinsformarna till ¾ med smet.
Stora muffins: Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 200°C. Mindre muffins: Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter i 225°C.
Om du använder muffinspanna: låt svalna ett par minuter i muffinspannan innan du försiktigt lossar dem.
Stora muffins: Smörj en muffinspanna med olja eller margarin, alternativt ställ stora muffinsformar på en plåt. Små muffins: Ställ (mindre, ej amerikanska) muffinsformar på en plåt.
Rör smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp som du kan använda genom hela detta recept. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och ev. kanel. Blanda i äggen ett i taget under kraftig omrörning. Skala bananerna och mosa dem med en gaffel på en tallrik och tillsätt citronsaften. Tillsätt bananmoset och vetemjöl och rör snabbt ihop till en jämn smet. Fyll muffinsformarna till ¾ med smet.
Stora muffins: Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 200°C. Mindre muffins: Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter i 225°C.
Om du använder muffinspanna: låt svalna ett par minuter i muffinspannan innan du försiktigt lossar dem.
1. Mät upp smör och socker och låt stå framme i rumstemperatur. 2. Ta fram muffinsformar i valfri storlek och sort. 3. Blanda smör och socker till en jämn smet med elvisp.
4. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och rör till en jämn smet. 5. Tillsätt äggen, ett i taget och kör ca 5-10 sek med elvispen på hög effekt. 6. När man tillsatt det sista ägget ska smeten vara fluffig och fin.
7. Ta fram bananerna. Mörka väldig mogna bananer som på bilden är perfekta att göra bananmuffins av för de har mest banansmak! 8. Mosa bananen med en gaffel. 9. När allt är ett mos så tillsätt citronsaften och rör om. Det gör att bananmoset inte blir brunt.
10. Tillsätt bananmoset och vetemjölet. 11. Rör ihop till en jämn smet, ca 10-20 sek med elvisp. 12. Klicka ut smeten i formarna. På bilden är det silikonformar i amerikansk storlek.
13. Smeten utklickad i bakformar (svensk normal storlek på muffins). 14. Smeten utklickad i muffinspanna - amerikansk storlek. 15. De färdiggräddade muffinsarna i silikonformar - amerikansk storlek.
Provade och göra efter ditt recept. Blev kanon gott!
SvaraRadera/S
Roligt att du gillade den
Raderaoch tack för att du skrev alltid roligt och höra när recept är uppskattade