lördag 7 april 2012

Hamburgare

Hamburgare

 

Hamburgare:

  • 600 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 3 tsk kött- och grillkrydda
  • 1 ägg om det känns löst 

 

Gör så här:

Lägg nötfärsen i en bunke. Mixa den gula löken till mos eller riv på rivjärn och tillsätt den till nötfärsen. Strö över kryddan.
Blanda alltsammans till en jämn kladdig smet.
Hetta upp en stekpanna med matfett. Forma smeten till runda, tunna, platta bullar. Stek dem ca 3-4 min per sida tills de fått fin färg.
Om du vill göra någon av dressingförslagen ovan blandar du bara alla ingredienserna i en skål.
Servera med hamburgerbröd, sallad och ev. någon dressing.
Smaklig måltid!


tips använd ett plastlock från någon burk se bild
skär ut insidan så bara en rund ram är kvar
perfekt mall för hamburgare tryck ner i mallen lyft och kvar en perfekt burgare.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar