ugnspannkaka köttfärs
För 6 personer.
en mäktig grej men bra och ha med sig
Ingredienser
4ägg6dl mjölk
2dl vetemjöl
1tsk salt
2msk smält smör
fyllning
2gul lökar
600-700gram köttfärs
1dl matlagnings grädde
en hackad grön/röd paprika
----------
salt
peppar
paprika pulver
efter smak
Gör så här
vispa ihop pannkakan till en jämn smet
låt den svälla upp och under tiden ta en plåt och ett bakplåtspapper pensla gärna några droppar smör i kanterna så det inte biter sig sen.
häll ut på pappret och in i ugnen
sätt in i ugnen på 225grader i 20min
under tiden hacka paprikan och löken
börja med att steka köttfärsen sedan häller du i löken
men vänta lite med paprikan om man vill behålla lite knaprigt
När köttfärsen börjar få bra fin färg så häller man i grädden
och osten och även sänker temperaturen på plattan för att förhindra att osten blir seg.
när det är klart och det har gått dom 20min i ugnen tar du ut det och häller fyllningen på pannkakan,
rulla försiktigt ihop rullen och se till att skarven hamnar ner.
öka ungen till 250grader och sätt in den i 10-15min
enligt personlig smak ska den serveras sval
låt den svälla upp och under tiden ta en plåt och ett bakplåtspapper pensla gärna några droppar smör i kanterna så det inte biter sig sen.
häll ut på pappret och in i ugnen
sätt in i ugnen på 225grader i 20min
under tiden hacka paprikan och löken
börja med att steka köttfärsen sedan häller du i löken
men vänta lite med paprikan om man vill behålla lite knaprigt
När köttfärsen börjar få bra fin färg så häller man i grädden
och osten och även sänker temperaturen på plattan för att förhindra att osten blir seg.
när det är klart och det har gått dom 20min i ugnen tar du ut det och häller fyllningen på pannkakan,
rulla försiktigt ihop rullen och se till att skarven hamnar ner.
öka ungen till 250grader och sätt in den i 10-15min
enligt personlig smak ska den serveras sval
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar