onsdag 25 april 2012

kotletter i ugn


Ingredienser:

  • 4 st karré kotletter eller fläskkotletter 
  • 3 dl vispgrädde
  • 2-3 msk soja
  • 1 tsk sambal oelek ( chili valfritt)

Gör så här:

Lägg kotletterna (frysta eller tinade) i en ugnssäker form, inte för stor. Helst ska den vara ungefär så stor som ytan kotletterna tar upp när man lägger dem bredvid varandra.
Blanda grädde, soja och sambal oelek i en bunke. Om du tar vispgrädde  kan du ta den större mängden soja. Smaka gärna av så det smakar lagom mycket soja. Smakar det för mycket soja, kan man blanda i lite mer grädde.
Häll blandningen över kotletterna. Kotletterna ska täckas av såsen.
Stek i mitten av ugnen i 175°C i ca 90 minuter.



Tips
Vid fin middag kan köttet behövas stekas en kort stund före för att få ut lite vatten ut köttet
som annars kan blanda sig med såsen när den är i ugnen
inget som påverkar smaken mest för synen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar