Ingredienser
Till 1 plåt:2st ägg
150g margarin
3dl socker
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker/vaniljsocker
2msk kakao
Glasyr och garnering: 60gram margarin
3 ½ dl florsocker
4msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vanillinsocker/vaniljsocker
1dl kokos
Gör så här
Smält matfettet och låt det svalna
Tillsätt mjölken omväxlande med mjölet som blandas med bakpulvret.
rör också i vaniljsockret och kakaon. och i slutet matfettet
Häll smeten i en välsmord långpanna ca 25x35cm
grädda kakan på första steget i 175-200grader i 20min
Glasyr delen
Smält matfettet
fördela florsockret och resten av ingredienserna rör samman till en smidig smet
Bred ut den över kakan medan den är varm och strö över kokosen
skär kakan i bitar då den har kylt ner sig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar