söndag 8 april 2012

Köttfärs paj


Grundrecept på pajdeg

Det här är ett enkelt basrecept på pajdeg.

Du behöver

  • vetemjöl (ca 2.5 dl)
  • 50gram smör
  • 1ägg

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader
Hacka samman vetemjöl och matfett till en grynig massa, (gärna med en matberedare)
tillsätt äggen och arbeta till en slät deg

tryck ut degen i lämplig form och sätt in i ugnen i ca 10min







2. Bryn färsen i fett under omrörning tills den är brun. Bryn lök och blanda med färsen. Salta och peppra.
3. Strimla paprikan och lägg den tillsammans med köttfärsblandningen och osten i formen.
4. Vispa samman ägg och mjölk. Häll detta över fyllningen. Grädda ca 20-30  minuter i nedre delen av ugnen.

Fyllning

 


300-400 g köttfärs
1 ½ msk smör eller margarin
2 hackade gula lökar

1 - 2 paprikor
1.5 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
2ägg
1  dl mjölk
1dl ½ gräddfil 
ca 1-2 dl riven ost
Ugn: 225° 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar