tisdag 8 maj 2012

Färsfylld paprika



Ingredienser
Paprika (röd/gul/orange) 4,0 st stora
Matolja till stekning 2,0 msk

Fyllning:

Köttfärs (blandfärs) 400,0 gram
Morot 2,0 styck
Purjolök 0,3 styck
Vitlök 4,0 klyftor
Krossade tomater 400,0 gram
Salt 1,0 tsk
Svartpeppar (nymald)



Tillagning

1. Skär av ett lock på paprikorna.
Rensa bort kärnhuset.
Skala och riv morötter.
Ansa och skiva purjolök.
Skala och skiva/hacka vitlök.
Sätt ugnen på 200°C.

2. Hetta upp matolja i en panna och stek
morötterna lätt mjuka i ett par minuter.

3. Fräs purjo och vitlök mjuk och glansig på
medelvärme utan att bränna i cirka 4 minuter.

4. Blanda färs med morötter, lök och krossade
tomater. Salta och peppra.

5. Smörj in utsidan på paprikorna med lite matolja.
Fyll med färsblandning. Lägg i smord ugnsfast
form och sätt in i ugnen i cirka 45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar