4port
Potatis 1,0 kilo
Ansjovis (hela i burk) 1,0 burk
el. ansjovisfiléer
Gul lök 2,0 styck
Grädde 2,5 dl
Ströbröd 2,0 msk
Tillagning (1 tim 20 min )
- Sätt ugnen på 200°C (175-225°C).
- Filéa ansjovis (om hela). Spara spadet.
- Skala och skiva lök. Förstek eventuellt löken (inte nödvändigt), vilket ger en lät sötaktig smak.
- Använd en ugnssäker form med hög kant (5-6 cm). Smörj formen med matfett. Skala potatisen och skär i pommes fritesstora stavar.
- Fyll
formen med drygt hälften av potatisen. Lägg på ett lager lök och
ansjovisfiléer. Lägg över resten av potatisen. Häll på lite ansjovisspad
och hälften av grädden. Häll ströbröd över (ej nödvändigt) för vacker
yta.
- Grädda mitt i ugn i 30 minuter. Häll på resten av grädden. Grädda i ytterligare 15-30 minuter till rätt konsistens och färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar