måndag 7 maj 2012

kiwiglass

 

 

Ingredienser:

  • 1-2 st kiwi 
  • 2 dl turkisk yoghurt/grädde
  • 4 msk fruktsocke/ Florsocker/strösocker
  • 2 st äggulor
Vispa äggulor och fruktsocker. Skala och mosa kiwin. Blanda kiwin med det andra och rör till sist ner yoghurten.

Låt stå i frysen minst 4 timmar. Rör om 2-4 gånger med jämna mellanrum under infrysningen för att minska iskristallerna och så inte all kiwi ev glider ner till botten. Mest för utseendet  skull

Låt tina en 15-25min i rumstemperatur innan servering.
Servera gärna med skivad kiwi på topp


Tips
För er som gillar mer söt en sur glass öka sockret upp till 1dl
Samma gäller om ni kör med grädde 2-3 dl grädde efter smak 3dl ger en riktigt gräddig smak i munnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar