Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 tsk vaniljsocker
- ev. några droppar citronarom
- 4 dl vetemjöl
- 0.5 dl mjölk
- ca 0.5 liter (250 g) jordgubbar
Gör så här:
Smörj muffinspannan om du använder en sådan.
Låt smöret blir rumsvarmt. Rör smör och socker till en jämn smet. Använd gärna elvisp genom hela receptet.
Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker och droppa ev. i cedro citron och rör till en jämn smet.
Rör ner vetemjöl och häll sist på mjölken och rör till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformarna. De bör fyllas till 2/3 eller lite mer (se bild nedan).
Skär jorgubbarna i små bitar. Tryck ner jordgubbsbitarna i muffinsarna.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 18-20 minuter. Vill du göra mindre muffins i små pappersformar gräddar du dem i 175 grader istället. När de är klara ska de vara gyllengula på ytan och om du känner med en provsticka ska den vara torr.
TIPS
Man kan minska smöret ner till 100gram och 1,5 dl socker även till 3dl vetemjöl då
duger gott och väl till normala former, det receptet över är på gränsen till för mycket
Låt smöret blir rumsvarmt. Rör smör och socker till en jämn smet. Använd gärna elvisp genom hela receptet.
Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker och droppa ev. i cedro citron och rör till en jämn smet.
Rör ner vetemjöl och häll sist på mjölken och rör till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformarna. De bör fyllas till 2/3 eller lite mer (se bild nedan).
Skär jorgubbarna i små bitar. Tryck ner jordgubbsbitarna i muffinsarna.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 18-20 minuter. Vill du göra mindre muffins i små pappersformar gräddar du dem i 175 grader istället. När de är klara ska de vara gyllengula på ytan och om du känner med en provsticka ska den vara torr.
TIPS
Man kan minska smöret ner till 100gram och 1,5 dl socker även till 3dl vetemjöl då
duger gott och väl till normala former, det receptet över är på gränsen till för mycket
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar