Ingredienser:
- 5 dl mjölk
- 500 g champinjoner eller annan svamp
- 1.5 tsk salt
- 2 klyftor vitlök
- 1 krm malen vitpeppar
- 2 dl kokbar crème fraiche
Gör så här:
Häll upp mjölken i en kastrull. Borsta svampen och skär i skivor eller mindre bitar.
Lägg svampen i mjölken. (Man kan lätt tro att det blir för lite vätska till all svamp men så fort svampen blir varm så avger den mycket vätska och krymper så därför räcker de mått som står angivna i receptet.)
Låt koka upp. Sänk värmen.
Tillsätt salt, vitlök, vitpeppar och crème fraiche och låt puttra några minuter.
Lägg svampen i mjölken. (Man kan lätt tro att det blir för lite vätska till all svamp men så fort svampen blir varm så avger den mycket vätska och krymper så därför räcker de mått som står angivna i receptet.)
Låt koka upp. Sänk värmen.
Tillsätt salt, vitlök, vitpeppar och crème fraiche och låt puttra några minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar