Ingredienser:
- 2 st ägg
- 3 msk fruktsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 dl turkisk yoghurt (10%)
- 225 g jordgubbar (köp gärna frysta)
Garnering:
- 25 g mörk choklad
Gör så här:
Vispa ägg och socker.
Mosa jordgubbarna med en gaffel. Blanda ner jordgubbsmoset och den turkiska yoghurten. Rör till en jämn smet. Använd gärna elvisp.
Häll smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i 4 timmar. Ta ut och rör om ca 2-3 gånger under
infrysningstiden så blir iskristallerna mindre.
Låt glassen stå 30min i rumstemperatur innan servering. Stjälp upp den på ett serveringsfat.
Hacka mörk choklad och strö över glassen. (Om man köper en 100 g chokladkaka som är ca 4-5 millimeter tjock är det jättelätt att bara använda en kniv och skära chokladen i små bitar. Om man har en tjock chokladkaka kan man använda en osthyvel och hyvla på sidan så får man flagad choklad istället på ett enkelt sätt.)
Mosa jordgubbarna med en gaffel. Blanda ner jordgubbsmoset och den turkiska yoghurten. Rör till en jämn smet. Använd gärna elvisp.
Häll smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i 4 timmar. Ta ut och rör om ca 2-3 gånger under
infrysningstiden så blir iskristallerna mindre.
Låt glassen stå 30min i rumstemperatur innan servering. Stjälp upp den på ett serveringsfat.
Hacka mörk choklad och strö över glassen. (Om man köper en 100 g chokladkaka som är ca 4-5 millimeter tjock är det jättelätt att bara använda en kniv och skära chokladen i små bitar. Om man har en tjock chokladkaka kan man använda en osthyvel och hyvla på sidan så får man flagad choklad istället på ett enkelt sätt.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar