fredag 25 maj 2012

Jordgubbsyoghurtglass

 

 

Ingredienser:

  • 2 st ägg
  • 3 msk fruktsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 225 g jordgubbar (köp gärna frysta)

Garnering:

  • 25 g mörk choklad

Gör så här:

Vispa ägg och socker.
Mosa jordgubbarna med en gaffel. Blanda ner jordgubbsmoset och den turkiska yoghurten. Rör till en jämn smet. Använd gärna elvisp.
Häll smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i 4 timmar. Ta ut och rör om ca 2-3 gånger under
 infrysningstiden så blir iskristallerna mindre.

Låt glassen stå 30min i rumstemperatur innan servering. Stjälp upp den på ett serveringsfat.
Hacka mörk choklad och strö över glassen. (Om man köper en 100 g chokladkaka som är ca 4-5 millimeter tjock är det jättelätt att bara använda en kniv och skära chokladen i små bitar. Om man har en tjock chokladkaka kan man använda en osthyvel och hyvla på sidan så får man flagad choklad istället på ett enkelt sätt.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar