måndag 1 juli 2013

Vegetarisk Lasagne




1paket cornfärs
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
4 tomater eller 1 burk hela tomater, ca 400 g
½ dl tomatpuré
400g wook grönsaker
1 grönsaksbuljong tärning
2½ dl  matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk basilika, färsk eller torkad
9 lasagneplattor
5OO g Keso Naturell
2 dl riven ost. Arla Herrgård

Sätt ugnen på 225° Skölj och strimla
skala och grovhacka  Löken. Fräs den i smör i en stekpanna.
fräs cornfärsen och blanda i grönsakerna
 Skär Tomaterna i bitbitar. Rör i tomater, tomat- puré, buljongtärning, grädde, salt, peppar
 Låt såsen koka upp.

Lägg  ett lager sås i botten följt av ett lager keso
lägg på lasagneplattor följt av grönsakssås och keso  
sedan ett lager lasagneplattor och resten grönsakssås
strö riven ost på toppen.
Totalt 3 lager




Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.   på 225grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar